Nález za všechny prachy. Uprostřed cesty našli balík s milionem
Někdy se obyčejný výlet může proměnit v opravdový zážitek. To může potvrdit i rodina Schantzových z americké Virginie, která na silnici našla dva pytle plné peněz. Původně si členové rodiny mysleli, že to jsou odpadky. Chtěli je vyhodit. Po otevření pytlů však zůstali v šoku. Kdo peníze v pytli vyhodil?

Přečtěte si také: Za tiket dal jenom dvacku, i tak mu Sportka přinesla přes 9 milionů

 
Čtyřčlenná rodinka Schantzových, pocházející z americké Virginie, chtěla využít volný den a vyrazila na výlet. Chtěli prý na chvilku zapomenout na události, které se děly v několika posledních měsících. Ještě, než dojeli do cíle, málem havarovali! Na rozdíl od vozu jedoucího před nimi se Schantzovi nestačili vyhnout pytli, který ležel na vozovce, a ten tak skončil pod koly jejich automobilu. Naštěstí se nikomu nic nestalo.
 

Místo odpadků peníze

 Schantzovi si mysleli, že pytel je plný odpadků, které někdo bezohledně vyhodil. Protože se jim nelíbilo pomyšlení, že by se na silnici mohly povalovat ještě dlouho, rozhodli se pytel naložit na korbu vozu a odvézt ho k nejbližší popelnici. Spolu s ním vzali i druhý pytel ležící opodál.
 
„Když je šli vyhodit, přišlo jim, že se jedná o nějakou poštu. Při dalším zkoumání zjistili, že to jsou peníze,“ uvedl zpravodajskému serveru CNN major Scott Moser z úřadu šerifa ve virginském okrese Caroline.
 
Uvnitř pytlů byly bankovky v hodnotě téměř jednoho milionu dolarů. Kromě to se tam nacházely ještě platové sáčky, na kterých bylo napsáno „trezor“. Z toho lze usuzovat, že peníze byly ztraceny při převozu z banky. Jak se ale ocitly uprostřed silnice, je stále záhadou.
 

Dovolená, nebo policejní stanice?

Ptáte se, co členové rodiny s nalezenými penězi udělali? Koupili si nový vůz, nebo snad odjeli na vysněnou dovolenou? Možná vás to překvapí, ale ani jedno z toho. Oba dva pytle s penězi poslušně odvezli strážcům zákona.
 
„Rodina si zaslouží opravdové uznání. Jsem si jistý, že učinit takové rozhodnutí muselo být těžké. Byl to téměř jeden milion dolarů v hotovosti. Udělali ale správnou věc,“ složil major Moser poklonu všem členům rodiny. Aby ne, když odevzdali v přepočtu 22,8 milionu korun!
 
„Udělali jsme správnou věc a peníze jsme vrátili. Protože nám nepatřily,“ řekla rozhodně paní Schantzová.

A co byste udělali s případným nálezem peněz vy? Také byste takový balík vrátili? Pokud ano, patří vám všechna čest! Na peníze si můžete přeci přijít i jiným, daleko jednodušším způsobem, než zkoumat pytle s odpadky, můžete je třeba vyhrát v loterii.
 
Superjackpot dnešní Sportky se vyšplhal na nádherných 78 milionů korun. Pro online tiket si klikněte na tento odkaz.
 

Přečtěte si také