Pět nejmladších miliardářů světa. Jak se jim podařilo zbohatnout?

Kosmetická magnátka, vydavatelka Playboye, chovatel lososů. Čím se živí nejmladší miliardáři světa, jejichž majetek překračuje miliardu dolarů? A dostali se ke jmění sami, vlastní pílí, anebo se jen dobře narodili? 

5. místo: Kylie Jenner


Věk: 22 let
Čisté jmění: 1 mld. $
Zdroj bohatství: kosmetika

Nejmladší ze slavného rodinného klanu Kardashian & Jenner se z velké části proslavila v reality show Keeping Up With The Kardashians. Z výplatních pásek za modeling a účast v show založila a zafinancovala vlastní kosmetickou firmu Kylie Cosmetics. Tehdy jí bylo osmnáct.
 

Přečtěte si také: „Vždycky jsem vtipkovala, že jeho výhrou v loterii jsem já.“ A pak skutečně vyhráli!


Díky její fanouškovské základně na Instagramu se její produkty rychle ujaly mezi mladými zákaznicemi. Během několika let Kylie expandovala z rtěnek a konturek do komplexní škály dekorativní kosmetiky. Podle jejího stále narůstajícího majetku by tahle hvězda make-upu prý už brzy mohla předběhnout i zakladatele Facebooku Marka Zuckerberga.
 

4. - 3. místo: Alexandra a Katharina Andresenovy


Věk: 23 a 24 let
Čisté jmění: 1,1 mld. $
Zdroj bohatství: investice

Ještě před svými dvacetinami zdědily sestry Andersenovy po dvaačtyřiceti procentech v rodinné investiční firmě Fred. Alexandra se poprvé na seznamu miliardářů objevila v osmnácti letech, a stala se tak nejmladší miliardářkou na světě. Titul jí však o něco později přebrala Kylie Jenner se svým rychle rostoucím kosmetickým impériem.

Zatímco Jenner se velmi ráda chlubí svou sbírkou luxusních vozů, ve které nechybí Rolls Royce nebo hned dva Range Rovery, Alexandra i její sestra Katharina podle všeho žijí poněkud skromněji. „Náš otec má pravidlo, dle kterého si můžeme koupit hezké, kvalitní auto, ale musí být z druhé ruky,“ popsala Katharina jednu z lekcí jejich otce. 
 

2. místo: Elisabeth Furtwängler


Věk: 28 let
Čisté jmění: 1,2 mld. $
Zdroj bohatství: vydavatelství

Elisabeth i její starší bratr Jacob získali každý podíl v rodinné mediální společnosti Hubert Burda Media se sídlem v Německu, kam v této zemi mimo jiné patří edice magazínů Elle nebo Playboy. Oba ve firmě aktuálně působí jako členové představenstva.
 

1. místo: Gustav Magnar Witzoe


Věk: 26 let
Čisté jmění: 2,3 mld. $
Zdroj bohatství: rybný průmysl

Mladý Nor zbohatl díky společnosti Salmar ASA, což je jedna z největších lososích farem na světě. Firmě dosud šéfuje jeho otec, Gustav však ve svých rukou drží téměř poloviční podíl. Nevěnuje se pouze rodinnému podniku, ale investuje také do různých technologických startupů a pokoušel se prosadit i v modelingu. Aby taky ne – je to velmi pohledný mladík.

Také byste chtěli zažít, jaké to je být opravdu bohatý? Pak zkuste štěstí v loterii. Ve Sportce se aktuálně hraje o desítky milionů. Online tiket vyplníte zde

Autoři fotografií: Wikipedia, Pinterest, Gala.de.

Přečtěte si také