Přelstili loterii: Na koho se štěstí usmálo 30x během jediného dne? (III. díl)

Nejspíš každého z nás někdy napadlo, jaké by to bylo vyhrát v loterii pořádný balík peněz. A co teprve kdyby se to stalo rovnou několikrát po sobě! V minulých dvou dílech jsme vám představili dvojnásobné až čtyřnásobné loterijní výherce a v tom dnešním zajdeme ještě dál.

Přečtěte si také: Přelstili loterii: Jakým šťastlivcům se podařilo vyhrát několikrát po sobě? (II. díl)


Naše poslední čtveřice vyvolených totiž vyhrála víckrát, než by snad mohlo někoho napadnout. Ne vždy to však bylo jen o pouhé náhodě. Kdo si trochu pomohl a koho odměnila jeho intuice?
 

Richard Lustig, 7 výher

Z Richarda se stala celebrita poté, co mezi lety 1993 a 2010 sedmkrát vyhrál v loterii a celkem mu na účtu přistálo přes milion amerických dolarů.

O své zkušenosti a rady se podělil v knize Naučte se, jak zvýšit své šance na výhru v loterii a objevil se také v několika pořadech, kde rozdával tipy na správné sázení. Jeho návody se nicméně brzy staly terčem kritiky pro svou neúčinnost.
 

Stefan Mandel, 14 výher

V roce 1992 vyhrál Stefan 27 milionů amerických dolarů, což je v přepočtu s inflací víc než miliarda korun. O žádnou náhodu nebo štěstí ale nešlo. Výherce si totiž už v průběhu šedesátých let řekl, že se bude živit výhrami v loterii, a jakožto dobrý matematik si k tomu vytvořil poměrně účinný algoritmus.

Pak už jen stačilo nakoupit hromady tiketů se všemi možnými kombinacemi a těšit se na výhry, jichž si v následujících letech vysloužil celkem čtrnáct. Kvůli své taktice se sice dostal do hledáčku vyšetřovací komise i CIA, nikdo ale nenašel žádný důkaz, který by ho mohl usvědčit.
 

Armand Paganelli, 16 výher

Podnikatel Armand se stal v newyorském Bronxu legendou poté, co si během let 2013 a 2014 koupil 16 výherních tiketů. Ty mu nadělily jmění v hodnotě 625 000 amerických dolarů, zhruba 15 milionů korun. Mnohým se ale nelíbil fakt, že si muž tikety pořídil ve svém vlastním obchodě. Většinu peněz výherce věnoval na charitu a svým dětem na vysokoškolská studia.
 

Deborah Brown, 30 výher

V roce 2019 se na Deborah pořádně usmálo štěstí. Jednoho dne si koupila 20 loterijních sázenek, všechny na stejnou kombinaci čísel 1-0-3-1. Protože tahle čísla během dne viděla všude kolem sebe, skočila si po práci pro dalších deset tiketů.

Její čtveřice čísel skutečně vyhrála a klikařka si během jediného dne připsala celkem třicet výher a 150 000 amerických dolarů, 3,3 milionu korun. Peníze tehdy plánovala použít na opravy svého domu.

Chcete zkusit, jestli se něco podobného povede i vám? Kupte si svou vstupenku do dalšího slosování Sportky online na tomto odkazu.

Přečtěte si také