Tyto aplikace zabaví vaše děti na cestách, na prázdninách i při dlouhé chvíli

Aby cestování na prázdniny nebo kamkoliv jinam nebylo úmorné, vybrali jsme pro vás tři aplikace, díky kterým se vaše děti zabaví a vy na místo dojedete dřív, než si toho stačí všimnout.

Přečtěte si také: Se smartphonem za zdravější chrup díky aplikaci Pokémon Smile


Že je YouTube největší online videodatabází, je obecně známá skutečnost. Víte ale také, že existuje YouTube Kids, speciálně určený malým divákům, kde můžete kontrolovat jak přehrávaná videa, tak i čas strávený sledováním? Pokud hledáte ty nejlepší dětské audioknihy, vyzkoušejte Audiotéku. A až zatoužíte zavzpomínat, kolik zábavy jste si užili u rozhlasových pohádek, je tu apka MůjRozhlas.
 

YouTube Kids


Platformy: Android, iOS
Cena: Zdarma
Hodnocení na Google Play: 4,3*

Největší video služba na světě, speciálně uzpůsobená pro malé diváky, se jmenuje YouTube Kids. Její hlavní výhodou jsou miliony videí, které jsou roztříděné přesně podle konkrétního věku dítěte. Správci se navíc čtyřiadvacet hodin denně sedm dní v týdnu starají, aby se sem nedostal žádný nevhodný obsah. Bezpečnost je pak zaručena mimo jiné i tím, že prvotní nastavení musí udělat dospělý, jenž nejen že může vybrat konkrétní videa nebo kanály, ke kterým se potomek dostane, lze ale také zvolit maximální čas, strávený před obrazovkou.
 

Stáhněte si YouTube Kids


Při nastavení na začátku je možné zřídit až osm různých profilů a ty pak uzpůsobit konkrétnímu věku dítěte. Kanál Pro nejmenší je určený pro děti do čtyř let a jsou v něm videa, co podporují kreativitu, hravost, učení a zvídavost. Pro děti ve věku čtyři až sedm let zvolte režim Mladší. Tady děti můžou objevovat videa podle svých zájmů, jako jsou písničky, animáky nebo různé návody na malování i další kreativní činnosti. Poslední kanál Větší je pro školáky od osmi let a je doplněn o vhodné hity z rádia nebo herní videa.
 

Audiotéka


Platformy: Android, iOS, online
Cena: Zdarma (+ platba za obsah)
Hodnocení na Google Play: 4,3*

Krteček, Mach a Šebestová, Medvídek Pú, Děti z Bullerbynu, ale i Doktor Proktor Jo Nesba, Tobiáš Lolness nebo Babička drsňačka od Davida Williamse. Hledáte-li opravdu široký výběr pohádek, které byste spolu s dětmi mohli poslouchat kupříkladu po cestě na prázdniny, je O2 Knihovna skvělým místem, kde začít.
 

Stáhněte si Audiotéku


Nejsou to ale jenom pohádky pro děti, které na Audiotéce najdete. Třeba pro cesty do práce si tu můžete vybírat z tisíců titulů pro dospělé posluchače. Nechybí příběhy, podle kterých vznikly filmy i seriály, severská krimi, oceňované dramatizace, ale také literatura faktu, sebevzdělávání nebo časopisy, třeba Respekt, Reportér a Forbes. A protože je součástí aplikace i poměrně povedený přehrávač, můžete hned po zakoupení titulu také začít poslouchat, aniž byste k tomu potřebovali jakoukoliv další apku.
 

MůjRozhlas


Platformy: Android, iOS, online
Cena: Zdarma
Hodnocení na Google Play: 2,6*

Taky rádi vzpomínáte na období, když jste ještě byli malí a společně s prarodiči nebo rodiči poslouchali u rádia pohádky a hry Československého nebo Českého rozhlasu? Na mluvené slovo je veřejnoprávní rádio odborníkem i v roce 2020 a je také samozřejmé, že vedle mnoha pořadů, podcastů i her pro dospělé nabízí obsah pro malé posluchače.
 

Stáhněte si MůjRozhlas


Vlajkovou lodí je Hajaja, oblíbený rozhlasový večerníček ČRo 2 - Praha. Najdete tu ale také vždy hned několik pohádek, v současné době jsou tu například ty načtené Ivanem Trojanem, Viktorem a Martinem Preissovými nebo Kryštofem Hádkem. Další sekcí jsou pořady, kde se děti něco dozví a které čtou mimo jiné Aleš Háma či Aleš Cibulka. A příjemným zpestřením pro starší děti je speciální oddíl, věnovaný povinné četbě.
 

Přestaňte se bát, že vám dojdou data

Nejen k přehrávání videí v telefonu, ale i ke stažení audioknih nebo poslechu rozhlasových pohádek jsou zapotřebí data. V případě videí je to hodně dat. Pokud ale přejdete k SAZKAmobilu, internet v telefonu vám přestane dělat vrásky.
 

Podívejte se na všechny výhody předplacenky od SAZKAmobilu


Cena za 1 GB tu startuje na 26 Kč a v případě, že si k největšímu virtuálnímu operátorovi u nás převedete své stávající číslo na předplacenku, získáte 1 GB dat jako dárek. Nyní navíc probíhá speciální akce, kdy SIM kartu s úvodním kreditem 150 Kč koupíte online jen za polovic, tedy 75 Kč. A poštovné je samozřejmě na nás. Zlevněnou SIM kartu pořídíte na tomto odkazu.

Přečtěte si také