Velká gratulace! Díky Sazce letos vzniklo už 100 loterních milionářů

Společnost Sazka mění životy i v letošním roce. Je to jen pár dní, co díky jejím hrám vzniklo už 100 loterních milionářů. Tito klikaři brali dohromady víc než 876 milionů korun, průměrná výhra je tak bezmála 8,8 milionu korun.

Přečtěte si také: Sazka slaví 3 000 loterních milionářů! Tady je 9 zajímavostí o výhrách i výhercích


Češi a Češky ale trefili mnohdy mnohem víc a často i desítky milionů korun. O tři nejvyšší výhry, které padly, se postarala Sportka.
 

3. místo: Výhra 50 631 869 Kč (Sportka, 8. 1. 2020)

Přes 50 milionů putovalo na začátku roku dvojnásobné mamince z Olomouckého kraje. Tuto krásnou výhru jí zajistil tiket Sportky za pouhých 120 Kč. A zcela jistě tak jde o nejlépe zhodnocené peníze jejího života.
 

2. místo: Výhra 94 482 333 Kč (Sportka, 30. 8. 2020)

Druhá nejvyšší výhra letošního roku padla před pár týdny - téměř stomilionové štěstí se usmálo na sázejícího ze Středočeského kraje. Muž trefil jak šest čísel, která vypadla z osudí, ale zároveň i poslední číslo Šance. Díky tomu bral Superjackpot ve výši víc než 94 milionů.
 

1. místo: Výhra 192 024 310 Kč (Sportka, 15. 4. 2020)

Rekordmanem letošního roku je sympatický čtyřicátník z Ústeckého kraje. Tiket si koupil v pražské trafice v rámci služební cesty a zástupcům Sazky prozradil, že vyhrát 192 milionů byl neskutečný pocit štěstí. To si ale nebude užívat sám. Spolu s manželkou se rozhodli, že část výhry pošlou své rodině a přátelům a také spolkům na ochranu zvířat, které podporovali už předtím, než se na ně Sportka víc než krásně usmála.
 

Jubilant z Ústecka

A kdo se stal oním stým letošním loterním milionářem? Jde o sázejícího z Ústeckého kraje, který si ve středu, 9. září vsadil plný tiket náhodných čísel včetně Šance. A protože uhodl poslední šestičíslí, získal jackpot této doplňkovky ve výši 5 877 720 Kč.
 

Stát výhercům sebral 131 milionů

Není to ale jen obří radost, kterou klikařům výhra v loterii přinesla. Kvůli novému zákonu, který začal platit letos v lednu, museli všichni zaplatit novou daň ve výši 15 % z vyhrané částky. Dohromady tedy odvedli 131 milionů korun. V případě nejvyšší výhry 192 milionů korun manželský pár z Ústecka rovnou odevzdal bezmála 29 milionů.

„Daň z výher mi vadí, protože není vůbec jasné, kam pak peníze směřují. Raději bych stejnou částku povinně odvedl na dobročinnost,“ řekl výherce letošní nejvyšší částky.
 

Staňte se i vy dalším českým milionářem

Desítky milionů můžete ve Sportce trefit i nyní, a tak byste svoji šanci stát se dalším českým loterním milionářem neměli propásnout. Klikněte si pro tiket na tento odkaz.

Přečtěte si také