Vyhrajte zítra v Eurojackpotu Harley-Davidson. 5 zajímavostí, které jste o této legendě (ne)věděli

Stačí vám plný tiket včetně doplňkovky Extra 6 a už v pátek můžete v Eurojackpotu vyhrát ceny, které vám doslova změní život. Vedle víc než miliardy korun se losuje další speciální prémie, určená pouze pro české sázející.

Přečtěte si také: Životní klika? Čech vyhrál v loterii už podruhé, tentokrát v Eurojackpotu přes 25 milionů


Chcete prožít opravdu nezapomenutelné léto? Pokud si vsadíte páteční Eurojackpot, budete mu zase o krok blíž. V rámci Českého pátku je tentokrát ve hře Harley-Davidson. Tuto legendu mezi motorkami si navíc budete moct vybrat přesně podle svého vkusu a přání u výhradního českého distributora Klasik Moto v Praze. Tady je 5 zajímavostí, které jste o těchto amerických jednostopých ořích možná nevěděli. 
 

1. Parta hic

Jestli to v pátek vyjde právě vám, stanete se členy skutečně exkluzivního klubu. Kromě našeho miliardáře Henriho z Eurojackpotu se totiž tato značka pyšní jedním slavným majitelem vedle druhého.

Na Harley-Davidson pravidelně usedal Elvis Presley nebo Elizabeth Taylor, miluje ho ale také Cher či Tina Turner. Harelye vlastní a pravidelně se na nich ukazují Arnold Schwarzenegger, John Travolta, Bruce Springsteen, Justin Bieber nebo Brad Pitt. A Miley Cyrus této značce natolik propadla, že na jednom Harleyi dokonce vystupovala na pódiu v rámci svého turné.
 

2. Víc než stoletá historie

Historie značky se začala psát v roce 1901, kdy se dva kamarádi z dětství William S. Harley a Arthur Davidson rozhodli, že zcela změní svět osobní dopravy.

Vůbec první motorka vyjela z jejich dílny v Milwaukee v roce 1903 a hitem se stala skoro okamžitě. Harley-Davidson byl ostatně také jednou z pouhých dvou motocyklových značek, které přežily hospodářskou krizi ve 30. letech minulého století.
 

3. Plechovka, nebo karburátor?


Legendy praví, že vůbec první karburátor v motorkách této značky byl vyroben z prachobyčejné konzervy od rajčat. Aspoň to tak stojí v oficiální historii, ke které se Harley-Davidson hrdě hlásí. Moto odborníci tento fakt ale zpochybňují s argumetem, že Harley s Davidsonem by se k výrobě karburátoru z něčeho tak primitivního nikdy nesnížili.
 

4. Není prase jako prase

Když se u nás řekne Prase, motorkářům se při pomyšlení na Čezetu okamžitě rozzáří oči. Věřte, nebo ne, Prase (neboli v originále „hog“) se v USA říká také Harleyům. Za oceánem za všechno může závodník Ray Weishaar, jehož prasátko-domácí mazlíček v dobách jeho největších vítězství sloužilo jako maskot týmu Harley-Davidson.
 

5. Česká stopa

Česko je národem motorkářů, o tom není nejmenších pochyb. A protože máme i velmi dobrý vkus, je naše země s Harley-Davidson spojena už téměř sto let. První pobočka legendární značky byla u nás otevřena v roce 1924 a naše země má také vůbec nejstarší klub Harley-Davidson na světě. Svým členům brány otevřel už v roce 1928.


Staňte se členem exkluzivního klubu i vy

Na tradici Harley-Davidson navazuje už hezkých pár let právě společnost Klasik Moto, kde si po výhře budete svoji novou motorku vybírat. Aby se tak ale mohlo stát, musíte si nejdřív vsadit.

Jen připomínáme, že k účasti ve hře Český pátek je zapotřebí plný tiket Eurojackpotu včetně doplňkovky Extra 6. Klikněte si na něj z pohodlí svého domova na tomto odkazu.

Přečtěte si také