V čem jezdí miliardáři? Vyhrajte v dubnu s Eurojackpotem jeden z 10 Defenderů
Jezdili v něm Winston Churchill, Steve McQueen nebo také královna Alžběta II. Řeč je o britském ikonickém off-roadu Land Rover Defender, který si za desítky let získal srdce mnoha automobilových fanoušků. Pokud jste jedním z nich nebo prostě jen chcete sedět za jeho volantem, zkuste v dubnu poškádlit své štěstí. V Eurojackpotu se hraje celkem o 10 Defenderů.


Přečtěte si také: Vyhrál přes 3 miliardy a razantně změnil svůj život. Teď se ale mechanik z Anglie začal nudit


Historie terénního Land Roveru je opravdu bohatá a v některých momentech snad i překvapivá. Land Rover Defender je jedním z nejstarších modelů SUV na světě. Už v roce 1940 začala britská automobilka s jeho vývojem. 30. dubna 1948 ho na Autosalonu v Amsterdamu ukázala veřejnosti.  Původně bylo auto představeno jako Land Rover Series I. Od té doby sice prošel Defender mnoha změnami, ale stále si udržuje charakteristický vzhled a terénní schopnosti.
 

Chcete o Defendru vědět více?

Pak čtete dál. Máme pro vás pár zajímavostí.

Navržen pro pohyb bez ohledu na podmínky a terén: Defender je proslulý svými schopnostmi v těžkém terénu. Díky odolné konstrukci, vysoké světlé výšce a pohonu všech kol se dokáže vyrovnat s extrémními podmínkami jako jsou bahno, písek nebo sníh. Tento fakt ho činí oblíbeným vozidlem pro dobrodružné expedice a práci v náročných podmínkách.
 
Nezaměnitelný design: Land Rover Defender si udržel po desítky let svůj typický design. Robustní vzhled zdůrazňuje jeho schopnosti v terénu, „šestiboký“ tvar mu poskytuje stabilitu a dobré manévrovací vlastnosti i pro ty nejnáročnější podmínky. Vysoký podvozek, velká kola, maskovací síťka na kapotě, oblé sklony a hrany, velké světlomety i praktický interiér. To vše k Defenderu patří. Tento design je prostě výrazem jeho praktičnosti a odolnosti.

Role v armádě a humanitárních misích: Land Rover Defender byl často používán vojenskými silami po celém světě díky své spolehlivosti a vysokým terénním schopnostem. Také hrál klíčovou roli v humanitárních misích, kde byl využíván pro přepravu pomoci do těžko přístupných oblastí.

Filmové role ho neminuly: Defender se stal kulturní ikonou, která se objevuje v literatuře, filmech, televizi a hudbě. Jeho charakteristický vzhled a silná osobnost přitahují fanoušky z celého světa. Je ztělesněním dobrodružného a odolného vozidla. Objevil se například ve filmech jako „James Bond: Spectre" nebo „Lara Croft: Tomb Raider".

Kultovní status: Land Rover Defender má velkou skupinu nadšenců po celém světě, kteří si váží jeho historie, schopností a jedinečného vzhledu. Tento kultovní status přispívá k jeho popularitě a hodnotě na trhu s ojetými vozidly.

Nová etapa v životě Defenderu: V roce 2020 byl představen nový model Land Rover Defender, který přináší modernizace a technologické inovace, zatímco si stále zachovává ducha původního modelu.
 
Lidová cena prvních modelů: Když se v roce 1948 začal Land Rover Series I. prodávat, jeho cena byla 450 liber. To by při dnešním kurzu bylo zhruba 13 500 Kč.  Cena aut u nás se tehdy pohybovala v trochu jiných hladinách a vlastnit vozidlo byl tak trochu luxus. Což přetrvávalo poměrně dlouho. I v 70. letech 20. století stál nejlevnější Trabant 601 zhruba 36 500 korun československých, což bylo nějakých 15 průměrných platů. Nejdražší byla naopak Tatra 613 s cenou šplhající k téměř 300 tisícům korun.
 


Defender může být i váš!

 A cena Defendera dnes? Každé dubnové úterý můžete s plným tiketem Eurojackpotu a pořádnou dávkou štěstí získat kromě finanční výhry také prestižní prémii – Land Rover Defender v hodnotě 2 200 000 korun. V úterý 9. dubna se hraje o jeden automobil, další úterý 16. dubna jsou ve hře dva vozy, následující týden 23. dubna si v garáží zaparkují nového Defendera tři šťastlivci a poslední dubnové úterý budou ve hře hned čtyři off-roadové ikony.
 
Je řízení Defíka, jak se mu familiárně říká, také vaším snem? Pak zkuste v dubnu své štěstí s Eurojackpotem. Pokud si v úterý vsadíte plný tiket, automaticky budete zařazeni do hry o Defender. Ve čtyřech úterních slosováních v dubnu se hraje celkem o 10 Defenderů. Tak si je nenechte ujet!
 

Přečtěte si také