Týden zodpovědného hraní se blíží! 6. listopadu odstartuje už třetí ročník tohoto projektu
Zodpovědné hraní je pro Sazku jednou z klíčových priorit. Hraní by totiž mělo být vždy hlavně zábavou a způsobem, jak se odreagovat od každodenního shonu. Aby ale zábava nepřerostla v nebezpečný problém, který může ohrožovat běžný život hráče i celého jeho okolí, existuje řada možností a preventivních kroků, jak tomu zabránit a pořád zůstat ve zdravé hře. Jaké to jsou? To prozradí (nejen) Týden zodpovědného hraní.


Přečtěte si také: Hraj s rozumem. Díky Desateru zodpovědného hraní bude vaše hra bezpečnější


V pondělí 6. listopadu 2023 startuje již třetí ročník Týdne zodpovědného hraní. Za projektem, do kterého jsou zapojeny nejsilnější společnosti na herním trhu, jako je právě Sazka, i řada terapeutických center, občanských a finančních poraden nebo sportovních klubů a sportovců, stojí Institut pro regulaci hazardních her.
 
Po celý týden bude probíhat řada zajímavých webinářů a besed na téma zodpovědného přístupu ke hraní. Své dveře také otevřou vybrané instituce a poradny. Probrat problémy nebo se zeptat na otázky týkající se tématu problémového hraní bude možné prostřednictví online chatů s odborníky. A protože se říká, že příklady táhnout, tak v rámci jedné z besed také zazní úspěšný příběh o zotavení se z gamblingu a cestě zpět do běžného života bez závislosti.
 
Během celého týdne bude také k dispozici nonstop Linka pomoci, kde bude možné konzultovat své problémy s hraním nebo problémové chování někoho z okolí. Detaily akce a celý program najdete na oficiálních stránkách projektu.
 


Sazka vylepšila web Hraj s rozumem


Jen pár dní před startem Týdne zodpovědného hraní spatřila světlo světa nová podoba webu Hraj s rozumem, za nímž stojí společnost Sazka. „Cílem projektu je ukázat nejen hráčům, ale také široké veřejnosti, jak by měl vypadat zdravý přístup ke hraní a jak zajistit, aby hraní bylo vždy a pro všechny bezpečnou zábavou,“ popisuje Pavel Gernt, manažer zodpovědného hraní a compliance ze společnosti Sazka.

Hrajete s rozumem i vy? Ano! A máte nastavené herní limity, které pomáhají mít vaši hru pevně pod kontrolou?
 

Přečtěte si také