V Eurojackpotu se hraje o více než 3 miliardy korun. Bude šťastným výhercem někdo z Česka?
Úterý 23. dubna bude možná pro jednoho ze sázejících Eurojackpotu den, na který jen tak nezapomene. Hraje se totiž o rekordní sumu – celkem 3 032 000 000 korun. A to tu ještě za celou historii této loterie nebylo. Víte vůbec, co vše se dá za takovou částku pořídit? Například velkolepá svatba prince Charlese (nynějšího britského krále Karla III.) s princeznou Dianou, které se velmi trefně přezdívá „svatba století“ nebo „pohádková svatba“, vyšla podle odhadů v přepočtu na 2,5 miliardy korun.


Přečtěte si také: Vyhrál téměř 235 milionů korun. V Česku opět padl Eurojackpot


Padne Jackpot nebo ne? To je otázka, která se v těchto dnech honí v hlavě mnoha sázejícím téměř po celé Evropě. V oblíbené nadnárodní loterii Eurojackpot se totiž aktuálně hraje o rekordní částku 3 032 000 000 korun. Tato suma je tou nejvyšší, která kdy v historii této loterie byla „k mání“. Padne Jackpot už příští slosování, v úterý 23. dubna a stane se tím šťastlivcem někdo z České republiky? To se dozvíme již brzy.


Eurojackpot naděluje i v Česku 

Výhry z Eurojackpotu převyšující 5,1 miliardy korun putovaly od roku 2015 do peněženek českých výherců. Za téměř 10 let udělala tato loterie z celkem 116 Čechů nové milionáře. A nejvyšší výhra, která k nám putovala? Ta padla v roce 2015. Sázející z Pardubického kraje si tehdy odnesl 2,466 miliardy korun. V roce 2019 si český sázkař přišel na 1,41 miliardy korun díky online sázce.
 
V minulém týdnu vyhrál sázející z Prahy druhé pořadí Eurojackpotu. V pátém sloupci trefil všech 5 čísel z prvního osudí a také jedno ze dvou čísel z osudí druhého. Tím pádem v úterý 16. dubna 2024 vyhrál 129 349 298 Kč! „Jedná se o čtvrtou nejvyšší výhru v Eurojackpotu v České republice. A celkově je to dvanáctá nejvyšší výhra v České republice vůbec, včetně Sportky a dalších her Sazky,“ uvedl Martin Babec, manažer loterií společnosti Sazka.
 
Stále se ale jednalo pouze o tzv. výhru v druhém pořadí. První pořadí vítěze stále nemá, a právě proto Jackpot, o který lze nyní v Eurojackpotu hrát, přesáhl už dechberoucí tři miliardy korun!


Rekordní výhry padají

Zatím nejvyšší Eurojackpot padl v létě 2022, kdy muž z Dánska, který si svůj tiket koupil v supermarketu Meny v městečku Blavand, vyhrál 2 942 400 000 korun. Na druhé příčce je zatím výherce z Německa s částkou 2 919 000 000 korun. Budeme tyto statistiky přepisovat již toto úterý?
 
Chtěli byste se také zařadit po bok miliardáři Henrimu a dalším šťastlivcům? Pak nezbývá v podstatě nic jiného, než poškádlit své štěstí a vsadit si Eurojackpot. Vsadit si můžete na jakémkoli z více než 7 600 obchodních míst Sazky, online nebo prostřednictvím aplikace Sazka.

Bude to náhodný tip nebo vlastní čísla? Prozradíme vám, že nejčastěji losovaným číslem z prvního osudí je číslo 20 a naopak nejméně losovaným číslem je 25. A statistika druhého osudí? Tam nejčastěji padá číslo 3 a nejméně se objevuje číslo 11.
 

Přečtěte si také