V loterii mu padl Jackpot 50 tisíc dolarů, vyhrál ale dvojnásobek. Jak to Američan udělal?
Herman Baker, šedesátník z amerického městečka Cass Country v Michicagu si jednoho dne šel vsadit loterii. Své štěstí zkusil v jedné z nejoblíbenějších her v zemi – Powerball. A to se mu vyplatilo. Padl mu Jackpot 50 tisíc dolarů. Díky jednomu malému detailu ale byla konečná výhra dvakrát tak vysoká. Co se stalo?


Přečtěte si také: Eurojackpot přinesl padesátiletému Čechovi přes 8 milionů korun. Část výhry věnuje na charitu


Američan moc často loterii nehraje. Někdy ho ale přepadne pocit, že by to měl zkusit, tak jde a tiket si koupí. Přesně takový scénář se nedávno odehrál a Herman Baker díky tomu vyhrál Jackpot v národní loterii Powerball. „Vůbec jsem tomu nemohl věřit, když jsem viděl, že padl Jackpot 50 tisíc dolarů a že jsem ho vyhrál právě já,“ popisuje šťastlivec.
 
O to větší překvapení pro něj ale bylo, když během vteřiny zjistit, že částka, která na něj svítí je jen polovinou toho, co opravdu vyhrál. Díky jedné drobnosti, kterou když šel vsázet udělal, si zajistil, že se mu případná výhra zdvojnásobí. Na tento detail ale muž zapomněl.
 

Stačil mu jen jeden dolar navíc

Američan trefil tažená čísla a odnesl si Jackpot ve výši 50 tisíc dolarů, což je v přepočtu podle aktuálního kurzu necelých 1 200 000 korun. Vzhledem k tomu, že ale vsadil ještě doplňkovou hru Power Play za jeden dolar, jeho výhra mu byla zdvojnásobena.
 
Šťastlivec si tedy díky svému rozhodnutí přišel nikoli na 50 tisíc dolarů, ale rovnou na 100 tisíc. „Že jsem vyhrál Jackpot pro mě bylo překvapení, ale když jsem zjistil, že se moje výhra ještě zdvojnásobí, byl jsem v šoku,“ vypráví Herman, který prý svou výhru uloží a bude si šetřit na spokojený důchod.
 

Zkusíte své štěstí s Eurojackpotem? 

A jak byste se výhrou naložili vy? Zkuste své štěstí třeba v Eurojackpotu. Každé dubnové úterý se v něm navíc hraje o ikonický automobil Land Rover Defender. Stačí jen vsadit plný tiket a čekat, zda se na vás usměje štěstí. 23. dubna se z nového auta budou radovat tři šťastlivci a 30. dubna dokonce čtyři. Stanete se jedním z nich?
 

Přečtěte si také