Sazka No Rivals se blíží! Charitativní turnaj upozorňuje na důležitost péče o duševní zdraví
Duševní zdraví u mladých není radno podceňovat. To je jedna z hlavních zpráv, kterou se snaží předat charitativní herní turnaj Sazka No Rivals. Showmatch, který pořádá Sazka ve spolupráci s nově vzniklým nadačním fondem Twisten Foundation, přivítá vedle osobností z esportového světa také řadu expertů, kteří předají důležité informace a pomohou s osvětou a budováním povědomí o mentálním zdraví.


Přečtěte si také: Sazka podporuje nadační fond Twisten Foundation působící v oblasti esportu a gamingu


V pátek 15. prosince se uskuteční největší charitativní turnaj českých streamerů – Sazka No Rivals. Spíš než o dramatické souboje, ale půjde o dobrou věc. Známí herní influenceři totiž chtějí společně vybrat peníze pro nově vzniklý nadační fond Twisten Foundation, který se věnuje tématu duševního zdraví u mladých lidí.
 
Tuto charitativní akci se rozhodla podpořit také společnost Sazka. Zdvojnásobí všechny peníze, které se v rámci showmatche podaří vybrat, a to až do výše 1 000 000 korun.


Turnaj sledujte online

Celý turnaj, v němž proti sobě nastoupí řada streamerů, influencerů i současných profesionálů, bude možné sledovat 15. prosince od 18.00 na kanálu Duklock - YouTube, i na streamech dalších zapojených influencerů. Hrát se bude především Counter-Strike 2.
 
Hraní ale nebude během večera to nejdůležitější. Hlavním bodem bude osvěta, o kterou se postará řada expertů, jež se tématem duševního zdraví dlouhodobě zaobírá. Divákům během přenosu předají důležité informace, příklady z praxe, případně i poradí, na jaké instituce je možné se obrátit v nouzi. 


Na koho se můžete těšit?

Alexandr Kasal – výzkumník, Národní ústav duševního zdraví
Miroslav Nečas – mentální kouč profesionálních sportovců i esportovců
Anna Frombergerová – psycholog, Katedra psychologie Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy
Martin Kalous – psycholog, Kaleidoskop
Nepanikař – zajistí krizovou komunikaci na chatu eventu (zastupuje p. Gibarti)
 

Přečtěte si také